VÅRT HÅLLBARHETSARBETE

Vår planet är viktig, det är den enda vi har. Vi som arbetar med Mobello känner starkt för miljöfrågan och jobbar aktivt med att minska vår påverkan på miljön. Under 2022 flyttar vi fram positionerna ytterligare och intensifierar vårt arbete för hållbarhet.

PAPPERSBASERADE FÖRPACKNINGAR

Under 2022 arbetade vi intensivt med att ta fram en ny pappersbaserad och återvinningsbar förpackning för våra mobilskal och plånboksfodral. Det var inte bara viktigt att undvika plast i utformningen, men även att använda lite material överhuvudtaget. Förutom den uppenbara besparingen för miljön med mindre material ger det en positiv verkan i form av nättare transporter. Vi är oerhört stolta över vår nya innovativa paketeringslösning som dessutom gör det lätt för dig som kund att klämma och känna på produkten, samt testa direkt i butik utan att behöva bryta förpackningen och lämna tillbaka om köpet blir fel. På så vis kan vi också minska onödig kassering av produkter.

MILJÖVÄNLIGA MATERIAL

Vi jobbar mot att använda så miljövänliga material som möjligt i våra produkter. Under 2021 lanserade vi vårt första komposterbara mobilskal helt gjort av växtfiber. Vi strävar också efter att ersätta andra befintliga material med t.ex. återvunnen plast och vi kommer successivt göra förbättringar. Vi har som mål att till 2025 bara använda återvunna och naturliga material i våra produkter.

REPARATION & UNDERHÅLL

Reparationer av mobiltelefoner och surfplattor har varit en central del av Mobellos verksamhet i snart 10 års tid. Vi har gett nytt liv till över 50.000 mobiltelefoner och närmar oss i rask takt 100.000 reparerade och utbytta delar. Att tillverka en mobiltelefon är en oerhört energikrävande process och att vi har kunnat bidra till att förlänga livslängden på så många telefoner och surfplattor är något vi är mycket stolta över. Hos Mobello pratar vi ofta om orden ”vårda, reparera & skydda” som en nyckelterm i vårt arbete. Förutom att reparera sin telefon när den är trasig är det också viktigt att vårda och skydda den. Skyddsaspekten är alltid central när vi designar och tar fram våra mobilskal och fodral. Vi har också sen starten erbjudit att utan extra kostnad montera skärmskydd till våra kunder i butikerna runt om i Stockholm.

TREES FOR THE FUTURE

Mobello stödjer organisationen Trees For the Future och har redan direkt bidragit till att hundratals nya träd har planterats. Vårt mål är att finansiera planteringen av minst 1000 träd årligen.